Hjemmebesøk

Å starte i barnehage er ofte et stort steg både for barn og foreldre. Vi ønsker å gjøre overgangen litt mykere ved å ha første møte med familien hjemme i sine trygge omgivelser.

Bildet er tatt av Prawny fra Pixabay

For oss er trygghet og trivsel for barn og foreldre det aller viktigste. Derfor vil vi gjerne komme på besøk om foreldrene ønsker det. To av personalet drar da hjem til barnet og får møte barn og foreldre på hjemmebane. Vi har da en uformell prat med foreldrene og prøver å skape kontakt med barnet. Alle familier er forskjellige og hjemmebesøket skal være på barnets og familien premisser. Vi avtaler da også en plan for tilvenning. 

Vi har gode erfaringer med hjemmebesøk før oppstart. Vi blir da litt kjent med familien før oppstart og har et bedre grunnlag for å tilpasse tilvenning til den enkelte familie. Vi opplever at både barn og foreldre har fått en relasjon til oss og at de blir tidligere trygge på oss. Vi har stor respekt for at det er krevende og kan føles utrygt å levere fra seg barnet til andre. Vi får tilbakemelding fra foreldre som har hatt hjemmebesøk at det å ha møtt oss før oppstart letter den prosessen.  

Hjemmebesøk er et tilbud som foreldre kan si ja eller nei til.